TF 10èrn Roar Stokke

av TF

For de aller fleste er Roar Stokke stemmen vi forbinder med Champions League etter en årrekke som Viasats kommentator for kamper i Mesterligaen. Han har kommentert stort sett alt av storkampene til Rosenborg, og de største oppgjørene i internasjonal fotball og har blitt en del av fotballnorge bilde på den gjeveste klubbturneringen.

Men i trøndersk fotball slo Stokke gjennom som trener. Etter å ha spilt i Strindheim gikk midtstopperen til Nardo der han etterhvert ble spillende trener, og suksessen kom skikkelig. Nardo gikk fra 3.divisjon til 1.divisjon og sesongen 93 var Nardo med i toppen av avdelingen etter å ha slått både Strømsgodset og Vålerenga.

Han trakk seg i 1995 og det tok ikke da lenge før han tok steget inn i TV3s fotballverden etter en kort periode også i P4. Roar har helt sikkert fantastiske historier han kan fortelle, men her er det mer de trønderske røttene som kommer frem da vi gir dere Roar Stokkes TF 10èr:

 1. Hvem er tidenes trønderske fotballspiller? – Supermann Strand. Og Odd Iversen.

  2. Hvilken Rosenborgkamp husker du best? RBK-Inter 2-2

  3. Hva er ditt beste fotballminne fra barne og ungdomsårene? Tusenvis av timer på fotballøkka. Gleden, friheten.

  4. Hvem har betydd mest for ditt fotballiv? – Fotballøkka skapte varig fotballglede. Har ingen navn som betydde mer enn andre.

  5. Nevn en som har vært et forbilde, og hvorfor? – Bryan Robson som spiller for WBA. Han lærte meg at fotball er lidenskap og dedikasjon.

  6. Alle har en scoring man har scoret selv som man husker ekstra godt, hvordan var ditt supermål?Treningskamp for Strindheim på Lade, husker ikke mot hvem, Fikk et innlegg på motsatt 20 meter, skrått hold, og med venstrebeinet i motsatt kryss på hel volley.
  7. Din trønderske drømmeellever, selvfølgelig i 4-3-3? De 9 trønderne som slo Milan, Bent er minst 50 pst trønder og Soltvedt kan bytte med Sverre Brandhaug.

  8. Hva er ditt beste Skandiacup minne? Bronse som trener for et velspillende Utleira jenter. Jentene vant ikke gullet, jeg tapte loddtrekningen i semifinalen, men de var det klart beste laget.

  9. Din beste medspiller? Jeg likte godt å assistere Arild Nordfjærn da Nardo startet klatringen i divisjonssystemet. Fredrik Horn var en artist og Roar Strand hadde jernvilje og spilleglede som overgikk alt.

  10. Din verste motspiller? På gode dager ingen på mindre gode dager alle. Ingen spesielle.

Til slutt må vi ha med noen av mange parodier av Roar som har blitt prøvd, hvilken er best?

Vi slår fast at søringer kan umulig parodiere oss trøndere med bravur, orginalen er klart best!