-Har havnet i en kjipt situasjon

av TF

Mushaga Bakenga takket nei til flere i klubber i påvente på den “rette” klubben, men så kom Koronoakrisen og nå sitter trønderen kontraktsløs og innrømmer selv at situasjonen er langt fra god.

– For min del var det mange avtaler som gikk i grus etter at koronaviruset stoppet opp fotballen. Jeg vet at det er interesse og det ordner seg nok. Men jeg er en person som liker å sette ting i perspektiv. Man kan si at jeg har havnet i en kjip situasjon, men folk har det verre enn meg, sier Bakenga til TV 2.

– Er du overrasket over at så mange har vist interesse?

– Både ja og nei. Jeg visste ikke at folk følgte så godt med som de tydeligvis har gjort. Men samtidig så har jeg kjent selv at jeg var i gang igjen. Jeg var på vei mot noe bra, Ranheim ga meg et bra opplegg, sier han.

Bakenga var på utlån høsten 2019 i Ranheim fra Tromsø der kontrakten gikk ut ved årsslutt, og i januar signaliserte trønderen at utlandet var neste steg i karrieren, men slik situasjonen er nå er den drømmen satt litt på vent.

– Jeg får lagt inn flere økter de fleste dagene. Jeg får også tid til studier (bedriftsøkonomi) og vært med familien. Jeg har gjennom hele fotballkarrièren vært opptatt av å studere, for å holde hodet i gang. Så det er vel kanskje noen av lyspunktene i denne tiden for meg, sier han.

Han bruker også mye tid på organisasjonen Jabez Verden, som er med å drifte en skole i foreldrenes hjemland DR Kongo. Skolen College Namugunga ble startet i 2017 og Bakenga har vært engasjert siden