TF 10èrn Christian Steen

av TF

Christian Steen var en av trønderne som måtte ut av Trondheim for å få sitt gjennombrudd, og det som er litt synd er at han aldri fant veien hjem til Trondheim sm fotballspiller før han avsluttet karrieren. Steen rakk bare 2 kamper i RBK trøya før turen gikk til Bodø, men en av de var hjemmekampen mot Olympiakos i Champions League og det var faktisk også Steens siste kamp for Rosenborg.

4 sesonger spilte den tidligere Astorgutten i Bodø før turen gikk til Aalesund, og videre til Tromsø. Alle klubbene som oftest på nedre halvdel, men de siste årene til Steen ble medaljestrid, for de hadde han i Molde. Steen la opp etter sesongen 2012 og la opp med et rykte som en kompromiss løs midtstopper og en lederskikkelse både på og utenfor banen.

Nå er han tilbake i Trondheim, jobber hos en leverandør av kunstgress og her kommer hans TF 10èr:

  1. Hvem er tidenes trønderske fotballspiller? – Rune Bratseth
  2. Hvilken Rosenborgkamp husker du best?  – Rosenborg – Molde 16. mai 2009. Fullt hus, nydelig vær. Ener mot toer på tabellen. Mistet som vanlig poeng på overtid på Lerkendal…:)
  3. Hva er ditt beste fotballminne fra barne og ungdomsårene?  – Løkkefotball på Byåsen med lagkamerater i Astor IL.
  4. Hvem har betydd mest for ditt fotballiv?  – Bernt Helland (Trener Rosenborg junior) og Øystein Gåre (Bodø/Glimt) som ga meg full tillitt i ung alder. Trond Sollied (Rosenborg) som sendte meg til Bodø/Glimt må også nevnes.
  5. Nevn en som har vært et forbilde, og hvorfor? – Vet ikke om det var forbilder, men ble voldsomt imponert av Ørjan Berg (Bodø/Glimt og RBK), Sigurd Rushfeldt (RBK og Tromsø) og Daniel Berg Hestad (Molde) Det å være så god over så lang tid, krevende og veldig imponerende.
  6. Alle har en scoring man har scoret selv som man husker ekstra godt, hvordan var ditt supermål?  – Supermål var det nok ikke, men husker godt Molde – Brann 2008. Kom inn halvskadet på tampen av kampen på stillingen 2-2 etter at vi fikk en spiler utvist, satte inn 3-2.
  7. Din trønderske drømmeellever, selvfølgelig i 4-3-3? Vanskelig med en trøndersk drømmeellever da spillerne er gode i ulike perioder, men denne 11-eren har garantert slått godt fra seg: Rohnny Westad, Vegard Heggem, Rune Bratseth, Erik Hoftun, Ståle Stensaas, Roar Strand, Sverre Brandhaug, Per Ciljan Skjelbred, Harald Martin Brattbakk, Odd Iversen, Steffen Iversen
  8. Hva er ditt beste Skandiacup minne? Fint vær og folkeliv på Ladesletta.
  9. Din beste medspiller? Patrice Bernier (Tromsø 2006-2007)
  10. Din verste motspiller? Veigar Páll Gunnarsson (Stabæk)

Under ser dere høydepunktene fra Steens siste kamp i RBK trøya, hjemme mot Olympiakos i CL.