Livesendingen ga 200 000 til Ranheim

av TF

Responsen på Ranheim Toppfotballs livesending på fredag, Ranheim – minutt for minutt, har gitt en strålende respons til klubben. I tillegg til veldig gode tilbakemeldinger på sosiale medier har en støttende trøndersk fotballfamilie bidratt med rundt 200 000 til Ranheims klubbkasse gjennom vipps i en vanskelig tid, og daglig leder Frank Lidahl er overveldet over responsen.

-Man vet jo aldri helt sikkert på forhånd, men virke som vi traff en nerve. Utrolig mye engasjement, stolthet og glede, sier en rørt og sliten Lidahl etter fredagens maratonsending som kulminerte i et liveshow på kvelden med tilhørende basar.

– Vi tror på varige varme hjerter som er helt avgjørende for klubbens eksistens. Vi eksisterer for folket. Det fulgte penger med også, men det blir en bonus. Det vi er mest glad for er at Ranheim minutt for minutt flyttet klubb nærmere folk og lokalsamfunn. Det er helt avgjørende, fremfor kortsiktige ‘gi oss penger’ på veien mot å vinne til slutt, sier Lidahl og utelukker ikke at lignende prosjekt også kan komme i fremtiden.

-Det ble jo til som en konsekvens av covid19. Men burde blitt til likevel, nettopp fordi vi nå ser at en slik dag skape så mye engasjement og varme hjerter. Det flytter folk nærmere folk, og folk nærmere klubben noe som igjen kan bety at flere får lyst til å følge klubben vår, sier Lidahl.

Ranheim er en stor bydel i vekst og Lidahl er klar på at klubben må voksen sammen med lokalsamfunnet, og ikke bare på kampdag.

-En klubb må bety noe for flest mulig utover det å spille kamper hver søndag. Vi er i en fase der det er enda viktigere enn klubber som har hatt fans i 100 år, lokalsamfunnet Ranheim bygges bokstavelig talt dag for dag, det vil bli større enn Molde by, da må Ranheim henge med og bli så viktig for folket at klubben er det som samler beboerne, sier Lidahl.