TF 10èrn Andreas Nordvik

av TF

Andreas Nordvik har hatt en omstreifende fotballkarriere etter at han forlot Rosenborg etter 2009 sesongen med 36 offisielle kamper for RBK. Vålerenga, Aalesund, Sarpsborg, Esbjerg, Viking, Fredericia, Odd og Byåsen er klubber han har vært innom etter han forlot Lerkendal.

Nordvik har i tillegg vært linket til både Ranheim og Stjørdals Blink, men foran 2019 sesongen ble det Byåsen og Dalgård som ble hjemmebane. Andreas er stopperen som alle Vile ha i klubben, ettersom han kunne spille stopper, og på begge backene, og ikke minst hadde stor fart. Som gammel kantspiller hadde han nok med seg mye inn også i forsvarsspillet, men skader har likevel gjort til at vi helt sikkert ikke har sett det fulle og hele potensialet av stopperen.

Tross skadeplager har han likevel spilt for gode klubber i Norge, og hadde en god periode i Danmark da Esbjerg satset tungt i superligaen der.

Her er Nordviks TF 10èr:

1.Hvem er tidenes trønderske fotballspiller? – For meg står det mellom Per Ciljan og Tettey. Ettersom de er såppas jevne, så deler de den.

2.Hvilken Rosenborgkamp husker du best? – Den jeg husker best må vel være borte mot Chelsea i CL.

3.Hva er ditt beste fotballminne fra barne og ungdomsårene? – Gothia-cup med Nardo G15. Utrolig gøy! Røk ut i 8-dels mot et veldig godt Brommapojkarna-lag.

4. Hvem har betydd mest for ditt fotballiv? – Meg selv

5.Nevn en som har vært et forbilde, og hvorfor? – Brasilianske Ronaldo var mitt store idol og forbilde. Fantastisk god spiller som gav oss gull i VM 2002. (Oss fordi Andreas sin mor er fra Brasil 🙂

6. Alle har en scoring man har scoret selv som man husker ekstra godt, hvordan var ditt supermål?– Husker ikke et bestemt mål.

7. Din trønderske drømmeellever, selvfølgelig i 4-3-3? – Lund Hansen- Wangberg-Hoftun-Bratseth-Nordvik , Skjelbred-Tettey-Petter Larsen Toggen-S.Iversen-Jamfall

8.Hva er ditt beste Skandiacup minne?– Har for det meste bare vonde minner, haha. Kom desverre aldri til finalen

9.Din beste medspiller? – Jeppe Andersen(Esbjerg) og Marek Sapara i (Rbk). To veldig gode spillere

10.Din verste motspiller? – Frederico Santander(Fck). En stygg motspiller, i tillegg til å være ganske så god. Delte ofte ut skaller og albuer, men respekterte han, fordi han klaget ikke om han fikk en albue i bakhodet.Jeg spilte svært stygt mot han til tider. En ekte mann.