TF 10èrn Monica Enlid

av TF

I perioden vi har en egen artikkelserie om Trondheims-Ørn er det seg hør og bør at vi også tester en tidligere Ørnspiller på TF 10èrn, og vi har pratet med ingen ringere enn Monica Enlid. Midtbaneeleganten som var meget sentral i storhetstiden til Ørn, og i tillegg fikk med seg 9 landskamper.

Talentet til Monica tilsier egentlig et langt høyere antall landskamper, men hvis man kan friste seg til en påstand var det kanskje at Monica var en liten bohem. Monica passet bedre i et trøndersk 4-3-3 der hun fikk være masse involvert, masse borti ballen og prege spillet med sitt kloke fotballhode og sin presise høyrefot kanskje mer enn stilen på landslaget.

Monica er en av de mestvinnende fotballspillerne i Norge og har hele 7 seriemesterskap og 8 cupmesterskap med Ørn fra tidlig på 90 tallet og inn i 2000 – en fantastisk prestasjon. Hun vil alltid stå som en legende i Ørnhistorien og da er det bare rett og rimelig at vi får hennes TF 10èr:

1.Hvem er tidenes trønderske fotballspiller? – Roar Strand/Brit Sandaune

2. Hvilken Rosenborgkamp husker du best? – Det må nok bli B.Dortmund-RBK 0-3, men må ha med den Ørnkampen jeg husker best også: Ørn-Fortuna Hjørring 5-0. Nordisk mester i 97.

3. Hva er ditt beste fotballminne fra barne og ungdomsårene? – Det beste minnet fra barndommen var all tiden på løkka med min 3 år eldre bror og kameratene. Fantastisk tid. Men ikke sikkert min bror synes det samme, som måtte ha med lillesøstra på slep😅 (Storebror Stig Enlid som selv var en meget habil midtbanespiller deriblant med kamper for RBK)

4. Hvem har betydd mest for ditt fotballiv? – Det må bli bror Stig(utallige egentreninger sammen) og mine foreldre som alltid har stilt opp uansett♥️

5. Nevn en som har vært et forbilde, og hvorfor? – Tone Haugen! Profesjonell til fingerspissene både på og utenfor banen. Meget god.

6. Alle har en scoring man har scoret selv som man husker ekstra godt, hvordan var ditt supermål? – Om det ikke var et supermål, så husker jeg hvertfall et frisparksmål mot Kolbotn i en cupfinale.

7.Din trønderske drømmeellever, selvfølgelig i 4-3-3?

Mål: Ingrid Hjelmseth
Hb. Bente Kvitland
St. Gøril Kringen
St. Trude Haugland
Vb. Merete Myklebust
Hin. Unni Lehn
Vin. Trine Rønning
Sm. ToneHaugen
Vk Brit Sandaune
Sp Ragnhild Gulbrandsen
Hv Ann Kristin Aarønes

8. Hva er ditt beste Skandiacup minne? – Tror jeg var med 1 gang på Scandia Cup og husker det var mye folk, god stemning og jeg fikk sokkeskille 🙂

9.Din beste medspiller? – Litt dårlig gjort å utelate mange strålende fotballspillere her, men velger meg Brit Sandaune som beste medspiller. Fantastisk god spiller som kunne bekle flere posisjoner. Spilte aldri en dårlig kamp. Ryktene sier at hun herjer like mye idag hos veteranlaget til Ørn(Rbk), Team Harry. Og jeg kan bekrefte at ryktene stemmer…

10. Din verste motspiller? – Verste motspiller må bli Solveig Gulbrandsen. Hang alltid på som en klegg og var drivende god med ball.