TF 10èrn Ivar Selnæs

av TF

Ivar Selnæs var en del av Rosenborg da man tok tilbake hegemoniet i norsk fotball under Nils Arne Eggens ledelse, men langt mer fremtredende i trøndersk fotball har han vært fra trenerbenken. Det ble med 2 kamper fra start som spiller for Rosenborg, begge mot Lillestrøm.

Som trener huskes han kanskje best for perioden i Levanger FK, men sannheten er at han trente Skjetten på 90 tallet og med klassisk 4-3-3 gjorde han såpass inntrykk at en belgisk klubb kom på banen, men det eventyret ble det aldri noe av dessverre, det ble med et trøndersk eventyr for Selnæs som har holdt seg i Trøndelag siden.

De siste årene har Selnæs holdt til på Steinkjer der han har jobbet både innen skolevesenet og innen fotballen på Steinkjer, og kanskje også noen Kinaturer for å besøke sønnen Ole, eller til Byåsen for å se hans andre sønn Erik, Byåsen i aksjon i 3.divisjon.

Her er uansett hans TF 10èr:

  1. Hvem er tidenes trønderske fotballspiller? – Rune Bratseth
  2. Hvilken Rosenborgkamp husker du best? – RBK – LSK, sølvfinale siste serierunde 1991
  3. Hva er ditt beste fotballminne fra barne og ungdomsårene? – Sverresborg – RBK G19 i 1978 – Resultat 1 – 1, RBK brente 2 straffer, eneste poeng de avga den sesongen inkl NM
  4. Hvem har betydd mest for ditt fotballiv? – Bjørn Hansen og Nils A Eggen
  5. Nevn en som har vært et forbilde, og hvorfor? – Som barn var det Geir Karlsen. Han hadde en «karisma» som gjorde at han virket uovervinnelig.
  6. Alle har en scoring man har scoret selv som man husker ekstra godt, hvordan var ditt supermål? – Som keeper ble det dårlig med scoringer. Tok alltid starffespark for Ch.lund i 2.div i 1987 da det var straffespark konkurranse ved uavgjort. Borte mot Nessegutten (med Anders Eggen i mål) ble det uavgjort og dermed straffer. Etter 10 straffespark vant vi 2-1, jeg scoret på den siste straffen. Anders Eggen var forøvrig den eneste som scoret for Nessegutten.
  7. Din trønderske drømmeellever, selvfølgelig i 4-3-3?

Vanskelig…..Hard konkurranse, spesielt på sentral MB (Ole Selnæs og Alex Tetty) og Spiss (Odd Iversen, Aleksander og Gjøran Sørloth). Også Indreløper (Markus Henriksen, Fredrik Midtsjø og Kåre Ingebrigtsen). Tetty er kanskje mere et alternativ som IL i 4-3-3

Valgene ble omsider gjort gjennom prestasjoner over tid i klubb og på landslag, ikke minst internasjonalt i klubb

  Ola ByRise  
JonasSvenssonErik Hoftun Rune BratsethTrond Henriksen
  Sverre Brandhaug  
 Roar Strand Per CiljanSkjelbred 
Pål AndreHelland   Harald MBrattbakk
  SteffenIversen  
  • 8.Hva er ditt beste Skandiacup minne?

– Beste og verste i en og samme kamp. Kom til kvartfinale i G16, møtte Ottestad. Var helt overlegen, men spilte 0-0 og tapte på Myntkast!!

9. Din beste medspiller?

– Roar Strand

10. Din verste motspiller?

– Stuart McManus, LSK

Rosenborgkampen Ivar husker best, fra 1991, sølvkampen mot Lillestrøm.