Emilie Bragstad på topp 50 i Norge

av TF

Dagbladet har kåret de 50 beste kvinnelige fotballspillerne og Ingrid Syrstad Engen som toppet Trønderfotballs liste over spillere i Trøndelag er på 5.plass. Ada Hegerberg topper liste foran Caroline Graham Hansen, mens tidligere Trondheims-Ørn spiller Guro Reiten er på 4.plass.

Mest spennende er det likevel at Rosenborg kvinners unge talent Emilie Bragstad (datter av tidligere RBK stopper Bjørn Otto) er på listen, hun blir vurdert på 47.plass på listen til Dagbladet. Bragstad har gått gradene fra Trond til Strindheim, og etterhvert til Trondheims-Ørn der hun har etablert seg i Toppserien, som nå da blir Rosenborg kvinner. Bragstad har et stort antall aldersbestemte landskamper og i 2019 var hun fast på Norge U19 landslag.

Likevel har hun et stykke opp til Syrstad Engen, som ikke overraskende er den trønderske spilleren som plasseres høyest på listen.

Dette er beskrivelsen på Engen i kåringen:

Det så ut som om Syrstad Engen hadde spilt 100 landskamper og deltatt i et tosfiret antall mesterskap under fjorårets VM. Verdensmesterskapet i Frankrike var imidlertid 21-åringens mesterskapsdebut – og landslagets høyeste spiller imponerte stort med bra fysikk og god spilleforståelse. For Wolfsburg har Syrstad Engen stort sett spilt fast på Champions League-kvartfinalistenes midtbane etter overgangen før årets sesong.

Resten av listen er ikke fylt med trønderske spillere, men flere som har spilt i Trondheims-Ørn, deriblant Lisa Marie Karlseng Utland som er vurdert på 13.plass. Den tidligere Ørnspissen hoder nå til i Reading i England.

På 30.plass i kåringen finner vi Stine Reinås som tidligere spilte i Kattem, men som nå spiller i Stabæk, og første spiller på listen fra nyvinningen Rosenborg kvinner er Malin Næss på 42.plass og etter der følger Emilie Bragstad på plass 47 mens Kristine Nøstmo følger på plass 48.