Vurderer enkel serie i 3.divisjon

av TF

Med en koronapandemi som påvirker hele samfunnet jobber NFF og divisjonsforeningen med løsninger for hvordan man kan få gjennomført også breddefotballen i Norge.

-Starter ikke kampene i juni, kan det bli vanskelig å få gjennomført ordinær sesong i 3. divisjon (seks avdelinger). Det tror iallfall Arne Knoph, leder av Divisjonsforeningen – interesseorganisasjonen til de 98 klubbene som utgjør 2. divisjon (PostNord-ligaen) og 3. divisjon (Norsk Tipping-ligaen) til VG.

– Jeg kan ikke si eksakt når vi  begynne. Men vi nærmer oss smertegrensen for Norsk Tipping-ligaen. For 15. juni blir neppe fotballstart 15. juni, vedgår Knoph.

Arne Knoph skal i møte med Norges Fotballforbund og konkurransedirektør Nils Fisketjønn onsdag for å diskutere avviklingen av serienivå tre og fire. I Sverige bestemte man allerede 24. mars at 2. og 3. divisjon (nivå fire og fem) spilles med enkel serie, altså tilsvarende halv sesong, skriver VG.

Dette påvirker også selvfølgelig klubbene i Trøndelag, og påvirker mange av klubbene i den trønderske fotballen. Samtidig venter man videre avklaringer på også hvordan man skal løse det i toppfotballen i løpet av denne uka.

I tillegg diskuteres det også om cupen utgår denne sesongen da det vil bli vanskelig nok og få gjennomført seriekamper denne sesongen, så det er ingen tvil om at det er spennende dager for alle oss som er glade i fotball, blir det fotball i 2020?