Transfermarkt: Sørloth verdt 13 millioner euro

av TF

Transfermarkt er et anerkjent tysk nettsted som har statistikk på alle overganger, og som registrerer alle spillere med kontraktssituasjon og markedsverdi. Trønderfotball har tatt en titt på hvilken verdi det er satt på de trønderske spillerene, og her er det selvfølgelig Alexander Sørloth som har høyest markedsverdi.

Superspissen verdsettes til 13 millioner euro som etter dagens kurs er rundt 150 millioner norske kroner, men dette er likevel langt bak andre nordmenn, på listen over nordmenns markedsverdi er Sørloth nummer 5.

Erling Braut Haalunds markedsverdi vurderes til vanvittige 72 millioner euro, og Martin Ødegaard til 45 millioner. Foran Sørloth på listen er også Sander Berge og Joshua King.

På en liste over markedsverdien til norske spillere er Fredrik Midtsjø nummer 7 vurdert til 8 millioner euro, Markus Henriksen nummer 10 med 4 millioner euro, og Jonas Svensson på samme markedsverdi.

Ole Selnæs lå høyt på vår liste over trønderske spillere, men her vurderer de markedsverdien til 2.8 millioner, på en 15 plass over norske spillere.

Per Ciljan Skjelbred er den Rosenborgspilleren med høyest markedsverdi på 1.4 millioner euro, mens av Ranheimspillerne er det Even Barli som ifølge Transfermarkt har høyest markedsverdi på 325 000 euro.

Dette er ikke definitive summer, men det som er vurdert av det verdensanerkjente nettstedet, og som brukes av klubber over hele verden for informasjon om spillere. Her er altså listen med de 10 trønderne med høyest markedsverdi ifølge nettstedet:

 1. Alexander Sørloth 13.mill euro
 2. Fredrik Midtsjø, 8.mill euro
 3. Markus Henriksen, 4.mill euro
 4. Jonas Svensson, 4.mill euro
 5. Ole Sælnes, 2.8 mill euro
 6. Alexander Tettey, 1.6 mill euro
 7. Per Ciljan Skjelbred, 1.4 mill euro
 8. Aslak Fonn Witry, 800 000 euro
 9. Pål Andre Helland, 650 000 euro
 10. Dennis Johnsen 625 000

  Kilde: Transfermarkt.de