TF 10èrn Steinar Sørlie

av TF

Steinar Sørlie har spilt for det meste av klubber i trønderfotballen, men den største kampen han hadde var nok på Lerkendal med Fredrikstad da han sto i fronten for et fotballfan av dimensjoner da FFK vant 1-0. Sørlie stengte buret fullstendig og ble gitt 10 på spillerbørsen etter kampen, hans livs kamp.

Etter en innholdsrik karriere ble han keepertrener først i Kattem hos Svein Maalen som da var hovedtrener der, og siden i Trondheims-Ørn, mens han nå holder til i Fredrikstad – hvor han jo tross alt kanskje hadde sine største øyeblikk som fotballkeeper.

Steinar Sørlie er også kjent for å ha glimt i øyet og alltid en melding på lur, og her er hans TF 10èr:

 1. Hvem er tidenes trønderske fotballspiller? -Roar Strand uten tvil
 2. Hvilken Rosenborgkamp husker du best?– Litt spesielt men husker vel Rosenborg- Fredrikstad 0-1 i 2005
  Tidenes ran, der vi spilte drillofotball opp i mente og klarte og ro inn en seier på
  Lerkendal.
 3. Hva er ditt beste fotballminne fra barne -og ungdomsårene? Fotballminne fra barne og ungdomsårene, er de sene kveldene vi spilte på
  løkka timer etter timer, der ingen ville dra hjem. Vi bodde nærmest på myra i
  helgene. Cupene i Danmark henger også høyt.
 4. Hvem har betydd mest for ditt fotballiv? -Trenere for barne og ungdomsårene var det uten tvil Trond Hansen og Bernt Helland. I toppfotballen ble Knut Torbjørn Eggen, en som betydde mye, han gav meg muligheten i Fredrikstad. Han hadde en evne til og se alle spillerne på sin måtte ,der alle trivdes.
 5. Nevn en som har vært et forbilde, og hvorfor? -Forbilde Øyvind Sørlie ( Bror) som spilte på RBK og Melhus, hang etter han som erteris, om han skulle på trening eller kamp, skulle jeg være med. Han som fikk meg til og begynne med fotball i 5-6 årsalderen. « Truet» meg med juling om jeg ikke sto i mål, sånn at han hadde noen og skyte på 🙂 Ola By Rise var også ett forbilde, det var stort for unge spillere som trente på grusbanene bak Lerkendal at Ola stoppet opp og gav tips til en ivrig ung keeper.
 6. Alle har en scoring man har scoret selv som man husker ekstra godt, hvordan var ditt supermål? -Siden jeg var keeper, kan jeg ikke si jeg scortet masse mål men, fikk lov til og ta et straffespark mot NTNUI for Strindheim 2, må ha vært i 91-92, banket den opp i nettaket. Vant ganske mye om jeg ikke husker feil.
 7. Din trønderske drømmeellever, selvfølgelig i 4-3-3? Et lag som ikke bare er best på banen, men også kan å kose seg 😉

Iver Johnsen

Johan Winsnes Per Morten Rinnan Tor Trondsen Andreas Helsem

Fredrik Winsens Terje Høsøien Jon Christian Olsen

Roy Schjetne Steffen Iversen Sølve Fottland
Res: Jens Ole Selnes, Frode Bergmann, Bjørn Erik Melland, Geir Håvard Hjelde, Frank R
Myrenget, Jan Richard Johnsen, Arnt Johnny Tanem, Jokke Walltin.

8:Hva er ditt beste Skandiacup minne? – Beste minne fra Skandia cupen er folkefesten på Ladesletta, når det var finvær i
trøndelag.

9: Din beste medspiller?– Medspiller er Steffen Iversen, han klarte til og med å snakke meg inn på U-21
landslaget. Hehe


10: Din verste motspiller? Motspiller må være Frode Bergmann, hadde ei helt vill venstreslegge. Når han
fikk lagt ballen for skudd, var det ikke morsomt og stå i mål i barndommen, Han var
ett lag alene for Heimdal. Men ellers en fin type 🙂

Se høydepunktene fra Sørlies fantastiske kamp