– Uvissheten er nesten det verste

av TF

Thomas Dahle er hovedtrener i Toppserieklubben Avaldsnes, men som mange andre i fotballen er Dahle permittert og en vanligvis så hektisk fotballhverdag har blitt snudd på hodet.
– Vanligvis møtes vi i døra på vei til jobb, skole og barnehage så det er uvant å ha så mye tid sammen som det vi har som familie nå, sier Dahle som i en vanskelig situasjon for alle prøver å se det positive i en tøff tid. Sammen med kona Solfrid (Ørnlegende), de to barna Tobias og Solveig Amanda gjør de det de kan for å få en så normal hverdag som mulig i svært spesielle tider.

-Det er jo en tøff tid for alle, men vi gjør det beste ut av det. Vi har jo tid sammen nå som vi vanligvis ikke har så vi prøver å gjøre dagene så vanlige som vi kan. Her er det hjemmeskole og hjemmetrening, men med to små så er det også viktig å komme seg ut i frisk luft, forteller Dahle.

Men selv om han er permittert fra jobben i Avaldsnes holder han seg også i gang som trener gjennom denne perioden.
– Jeg er jo tilgjengelig for spillerne på en frivillig basis hvis de ønsker det, men de trener individuelt ut i fra treningsprogram de har fått , så all kontakt er kun på telefon, og videomøte hvis nødvendig, forteller Dahle.
– Vi har også en hall tilgjengelig i klubben, men ettersom spillerne også er permittert har vi bare gjort den tilgjengelig hvis spillerne selv ønsker å organisere noe. Det er veldig viktig for oss å forholde oss til de reglene som er satt av helsemyndighetene så de kan kun trene i grupper på maks 5 og underlagt de andre begrensningene som er satt, understreker han.

-For min egen del trener jeg litt fysisk, samt at jeg jobber med å være best mulig forberedt til når normalen er tilbake. Jeg ser kamper og økter på video, og jobber med ting som jeg mener kan gjøre oss bedre, detaljer som jeg ser at vi må utvikle videre, sier Thomas. – Det er jo denne usikkerheten og uvissheten som er det verste med dette, men man må bare jobbe på og gjøre det man kan for at man har noe å komme tilbake til etter dette.Som trener er det også viktig at man holder seg i gang gjennom en slik periode, selv om man ikke kan være på feltet og trene spillerne slik man kan i en vanlig fotballhverdag.

Når TF snakker med ham planlegges en fjelltur med familien og det er for ham terapi i denne perioden.

-Det å komme seg ut i frisk luft er viktig avbrekk der hele familien er hjemme hele dager. Vi er glade i å gå på tur også til vanlig, så ser vi det positive i det så får vi gjort mer av det enn vi vanligvis ville ha gjort, smiler Dahle.

-Vi gjør det beste ut av situasjonen, men håper jo selvfølgelig som alle andre at vi snart kan bevege oss mot en så vanlig hverdag som mulig, avslutter Avaldsnestrener Thomas Dahle.