TF 10èrn Ståle Stensaas

av TF

Ståle Stensaas er tilbake til grasrota som trener for små og håpefulle talenter i Malvik, men alle husker Ståle for hans perfekte strak vrist som banket inn 2-1 målet mot Blackburn i Champions League en sen høstkveld i september 1995. Stensaas tok steget ut i Europa etter suksessen i CL og gikk til Glasgow Rangers i 1997 der han spilte med legenden Gazza, på utlån i Nottingham Forest før han så tok turen hjem til Rosenborg i 2000.

Her fant han formen på nytt, spilte seg inn på landslaget og spilte i RBK helt til høsten 2006 før han la opp etter korte utlån i både Lyn og Lillestrøm. 301 kamper ble det for Rosenborg, og hele 29 av dem i Champions League.

Etter endt karriere startet han på trenergjerningen og fikk mange sesonger som juniortrener i RBK, også det med suksess, før han etterhvert takk seg tilbake til det sivile liv der han nå er arbeidsleder hos Hent, og ikke minst travel familiefar og fotballtrener for barna.

Alle husker Ståle godt, men hva sitter Ståle igjen med etter en fantastisk karriere – her er Ståles TF 10èr:

  1. Hvem er tidenes trønderske fotballspiller?  

– Enkelt, Roar Strand!

2. Hvilken Rosenborgkamp husker du best?

Har mange gode minner om mange kamper, men kommer ikke unna kampen i Milan. 

Husker bare jeg gikk ned på knær da dommeren blåste av kampen. Det kom en tåre i øyekroken da😊

3. Hva er ditt beste fotballminne fra barne og ungdomsårene?

– Alle de fantastiske turene vi hadde på Norway-cup og andre turer.
Husker spesielt en tur vi hadde ned til Nederland da jeg spilte på Nidelv.Vi var 12-13 år og skulle spille 2 kamper mot Feyenoord. Vi tapte vel 14-1 i en av kampen, men var veldig fornøyd etterpå likevel. 
Da var vi et av de bedre småguttelagene i byen husker jeg, tror ikke et av de beste smågutte/guttelagene i byen nå hadde reist ned ditt og tapt så mye.
Tror vi jobber bedre med barne og ungdomsfotballen her i landet nå en den gangen, og har knappet inn på forspranget😊

4. Hvem har betydd mest for ditt fotballiv?

Min bror og alle mine fotballkompiser i barne og ungdomsfotballen

5. Nevn en som har vært et forbilde, og hvorfor?

Har hatt mange forbilder innenfor fotballen opp gjennom årene. Det mest vanlige er å ramse opp stjerner fra internasjonal fotball.
Jeg vil heller trekke fram alle de gode trenerne jeg hadde i barne og ungdomsårene da jeg spilte på Othilienborg og Nidelv. To som betyde mye for meg var Bernt Helland som var juniortrener i Rosenborg da jeg kom dit, og min velkjente gymlærer på barneskolen Erling Meirik (nå også lærermester for meg i fuglhundmiljøet!:).

Andre forbilder for meg var blant annet Ola By Rise, Knut Torbjørn Eggen og Øyvind Husby. Da jeg kom inn som unggutt i Rosenborgsystemet var de spillere som gjorde ting ordentlig og jeg så opp til(kunne nevnt mange flere).

De hadde helt sikkert mye og gå på i forhold til helheten med å være toppidrettsutøver, men de hadde en passion og lidenskap til fotballen som vi ungguttene så opp til.

Kommer selvfølgelig ikke utenom Nils Arne Eggen og Bjørn Hansen. De har betydd absolutt mest for meg etter jeg kom til Rosenborg.

6. Alle har en scoring man har scoret selv som man husker ekstra godt, hvordan var ditt supermål?

2-1 målet mitt mot Blackburn i CL i 1995. En fantastisk opplevelse den kvelden med den stemningen på tribunen og at det var vår første seier i CL😊

7. Din trønderske førsteellever,selvfølgelig i 4-3-3?

Har vært veldig mange gode trønderske spillere, men prøver meg på et lag her med en stor og like god benk😊. Dette er spillere jeg har hatt kjennskap til i løpet av min karriere.

                                                            Ola By Rise

Bjørn Tore Kvarme        Vidar Riseth       Erik Hoftun            Ståle Stensaas

                                        Bent Skammelsrud

              Roar Strand                                          Ørjan Berg

 Øyvind Storflor                           Steffen Iversen               Harald Martin Brattbakk 

Benken: Jørn Jamtfall, Knut Torbjørn Eggen, Jon Olav Hjelde, Rune Bratseth, Trond Henriksen, Bjørn Otto Bragstad, Fredrik Winsnes, Per C Skjelbreid, Kåre Ingebrigtsen, Alexander Tettey, Ole Selnæs, Markus Henriksen, Vegard Heggem, Jan Hansen, Gøran Sørloth, Øyvind Husby og Sverre Brandhaug.

Trenere:

Nils Arne Eggen og Bjørn Hansen

8. Hva er ditt beste Skandia-Cup minne?

Mange gode minner derfra. Husker mange tette intense oppgjør ute på Ladesletta😊. Og selvfølgelig Sandwich og Lollipop i kiosken

9. Din beste medspiller?

  Ørjan Berg og en påskrudd Daniel Braaten på trening!

10. Din verste motspiller?

Har møtt mange gode høyre kanter opp gjennom årene, men min verste motspiller har vært meg selv i perioder!!

Må selvfølgelig avslutte med slegga til Ståle: