En deilig trøndersk cupbombe

av TF

20.mai 2007 vil stå med gullskrift i klubbhistorien til Kil/Hemne for evig og alltid, for denne kvelden senket klubbens gullgenerasjon selveste Molde i cupen på Ånesøyan. Moldetrener Kjell Jonevret sendte sitt beste mannskap på banen i møtet med 3.divisjonslaget, men måtte slukøret sette seg på bussen tilbake til Romsdal med en cupexit i bagen.

Asgeir Snekvik sendte hjemmelaget opp i ledelsen etter bare 20 minutter, men rett før pause utlignet Molde ved Thomas Valter Jnr. Etter hvilen hadde gjestene ballen mye, men klarte aldri å bryte ned et energisk hjemmelag og det siste kvarteret på Ånesøyan er nok 15 minutter klubben aldri glemmer.

Se høydepunktene under og vi tar med Kjell Jonevrets ord til VG etter kampen. – Det finnes ikke noe å skylde på. Cupen var virkelig noe jeg hadde gledet meg til. Den er noe helt spesielt i Norge og det har jeg opplevd som spiller, sier Jonevret som vant cupfinalen for Viking mot nettopp Molde i 1989.

PS! Også i Rosenborgleiren var det glede over naboenes bragd og Rosenborgs supportere Kjernen hadde sin egen måte å vise sin takknemlighet på. For mandagen etter bragden på Ånesøyan sto det 2 kasser øl og ventet på laget som sendte Molde ut av cupen.

Bide: Håkon Solem

Les mer om Ølbonusen her