Fra Gimse til verdenstoppen

av TF

Ingrid Syrstad Engen er en selvskreven førsteplass på TFs kåring over de beste trønderske kvinnelige fotballspillere. Fast på landslaget og sentral på en av verdens beste klubblag i Wolfsburg har gjort jenta fra Gimse til en av de største profilene i verdens største idrett.

Veien har gått fra barndomsklubben Gimse til Trondheims-Ørn, videre til LSK kvinner før hun i 2019 tok steget ut i den store verden og en av de mest profilerte klubbene på kvinnesiden, Wolfsburg. Hun har hele veien vært sett på som et ekstraordinert talent, og har også vært på aldersbestemt landslag hele veien.
– Det er vel en blanding av veldig mye, sier Ingrid når hun selv skal forklare hva som gjør at akkurat hun har hatt en slik eventyrlig utvikling.

-Jeg har alltid søkt etter å spille på høyest mulig nivå, og har vært veldig heldig med klubbene og lagene jeg har spilt på. Ved å spille med gutter, eldre jenter og i ganske ung alder gå til seniorfotball i Trondheims-Ørn og LSK kvinner har gitt meg riktig utfordring hver eneste dag.

-Jeg har også unngått alvorlige skader gjennom hele karrieren. Også har jeg jo en voldsom motivasjon for å bli så god som mulig, og jeg føler meg veldig privilegert som nå kan leve av fotballen i et av Europas beste fotballag, sier Ingrid til Trønderfotball.

Dette sier hennes tidligere trener i Trondheims-Ørn og nå Toppserietrener i Avaldsnes, Thomas Dahle om sin tidligere elev:


-Ingrid har kommet dit hun er i dag fordi hun har jobbet målbevisst og strukturert over tid.
Er en utpreget vinnerskalle, har tatt riktige valg i forhold til NÅR ta neste steg i karrieren. Hun har nå et Internasjonalt snitt over spillet sitt, med blikk for spillet og løpskraft som sin spisskompetanse.

Bilde med godkjenning fra Ingrid

Selv er hun nå hjemme i Trondheim i samme situasjon som alle oss andre, og i en periode hvor man egentlig skulle ha spilt viktige fotballkamper må Ingrid nå holde seg i ro på Melhus.

-Jeg er for tiden hjemme i Norge, da jeg uansett må trene på egenhånd. Det er godt å kunne få litt ekstra tid med familie når jeg nå har mulighet. Det føles ut som man er i sesongoppkjøring igjen, og treningen går ut på en god blanding av ulik type utholdenhetstrening, sprint og styrke. Og selvfølgelig å holde på med ball så godt det lar seg gjøre, forteller hun og innrømmer at hele situasjonen vi alle nå opplever er veldig spesiell.

– Dagene nå er jo spesielle for alle, og for min egen del er det kjedelig at alt blir satt på vent når man nå egentlig skulle spille sesongens viktigste kamper i Champions League, cup og serie. men vi må bare stå av dette sammen, avslutter Ingrid Syrstad Engen.