TF 10èrn – Geir Hansen

av TF

TF 10èrn er 10 uhøytidelige spørsmål vi har spurt et knippe trønderske fotballpersonligheter om seg og sin tid i trøndersk fotball, og først ute er en utflyttet fotballpersonlighet som spilte sin barndomsfotball på sørsia av byen.

Geir Hansen har bred bakgrunn i norsk og trøndersk fotball, og er i dag Sportssjef i Sunnmøre Fotballkrets. Geir er sønn av trenerlegenden Bjørn Hansen, men har i likhet med sin far en imponerende CV på trenersiden og var i mange år knyttet til AaFK både som trener og en periode som sportssjef. I tillegg har han også vært en del av landslagsskolen til NFF og har i en årrekke vært trener for landets største talenter både på gutte og jentesiden.

Kanskje kan man si at Geir Hansen var en trener ressurs som Trønderlag mistet da han reiste ned på Sunnmøre og etablerte seg der, men bidraget til trøndersk og norsk fotball har likevel vært stort. Tross at han i mange år nå har fulgt trøndersk fotball litt fra utsiden er Geir klar på at TF 10èrn tar han på strak arm.

Geir Hansen i landslagsdressen. Bilde: Idar Arne Kristiansen
 1. Hvem er tidenes trønderske fotballspiller?
  – For meg er det ingen tvil, det er Sverre Brandhaug, ingen i nærheten. 

 2. Hvilken Rosenborgkamp husker du best?
  – Jeg var på kampen i Milano når Rosenborg gikk videre fra gruppespillet i Champions League og det var en kamp jeg aldri vil glemme. Selve opplevelsen, det å se Rosenborg spille så kontrollert mot så god motstand på bortebane og opplevelsen av at det er mulig å konkurrere og slå de beste – den var sterk.

 3. Hva er ditt beste fotballminne fra barne -og ungdomsårene?
  – Har ingen følelse av «at det var det store øyeblikket», men Norway Cup minnene er sterke med de beste kameratene og livet på og utenfor banen – kjekt å tenke tilbake på. 

 4. Hvem har betydd mest for ditt fotballiv?
  – Er vel en smule arvelig belastet ift interessen for fotball og det er veldig naturlig å si, pappa. Samtidig har jeg i forskjellige faser av mitt fotball-liv mange å takke for både gode opplevelser og ikke minst gode holdninger og det er Stig Winsnes, Per Winsnes og Arne Lein som er gode fotballmenn, i tillegg må jeg nevne sunnmøringen Reidar Vågnes som er en kunnskapsrik mann.

 5. Nevn en som har vært et forbilde, og hvorfor?
  – Arne Lein var for meg på alle mulig måter et forbilde sent i ungdomsårene og tidlig i voksenlivet. Arne var en fotballmann vi hadde enormt stor respekt for og som fortjente det i kraft av sin fotballkunnskap, sine gode holdninger, sin lojalitet til miljøet og klubben sin Kolstad. Han var rettferdig, så alle og han lærte oss mye mer enn fotball – det å unne andre suksess, det å sette laget først, det å alltid gjøre sitt beste sammen med kameratene dine. Arne sa ikke så mye, det trengte han ikke – vi så og fikk en følelse om han var fornøyd med oss eller ikke. Arne Lein er en hedersmann.

 6. Alle har en scoring man har scoret selv som man husker ekstra godt, hvordan var ditt supermål?
  – Jeg var vel mer enn pasningsspiller enn en målscorer – men, husker veldig godt jeg dro en fin tunnel på Ronny Westad rundt 1990 i Fokus-Hallen. Finalen i en av 100vis innendørsturneringer vi var med på – vi, altså Kolstad knuste et kommende Champions League-lag fra RBK i finalen og det å dra en tunell og score på min gode venn Westad var en fin ting kjenner jeg nå når jeg tenker på det. 

 7. Din trønderske drømmeellever, selvfølgelig i 4-3-3?
  1. Ola By Rise
  2. Bjørn Tore Kvarme
  3. Rune Bratseth
  4. Erik Hoftun
  5. Ståle Stensås
  6. Roar Strand
  7. Sverre Brandhaug
  8. Jan Hansen
  9. Harald Sunde
  10. Steffen Iversen
  11. Harald Martin Brattbakk

 8. Hva er ditt beste Skandiacup minne?
  – Mange gode, men det best er kanskje når jeg og Tom Aleksandersen trente Flatås IL G14 og vi kom på 3.plass i Scandia Cup – det var i 93, tror jeg.

 9. Din beste medspiller?
  – Tom Aleksandersen som var høyrekant, det var enkelt å spille ham gjennom, stor startfart og god timing på starttidspunktet sitt. Synd han ble så sykt sliten etter 30 minutter i kampene….

 10. Din verste motspiller?
 11. Likte ikke å spille mot Odd Inge Olsen, møtte ham et par ganger og han var vanskelig på alle mulige måter.

Geir Hansen spilte i Flatås tidlig, med en ikke ukjent trenerskikkelse der bak. Kompisen Tom Aleksandersen blir også nevnt i 10èrn fra Geir Hansen.